Достапни линкови

Хејгел во посета на Монголија


Американскиот секретар за одбрана Чак Хејгел е во Монголија, на последната станица од 10-дневната посета на регионот на Азија и Пацификот. По пристигнување во Монголија, по трите дена поминати во Кина, Хејгел се очекува да и се заблагодари на нацијата за нејзиниот придонес во војните во Ирак и Авганистан . На неговата агенда денеска стои средбата на монголскиот министер за одбрана Бат Ерден. САД обезбедува околу 2 милијарди долари воена продажба на годишно ниво во Монголија, и уште1 милијарда долари за военото образование и обука.
XS
SM
MD
LG