Достапни линкови

ЕУ со група за подршка на Украина


Штефан Филе
Европската комисија се очекува денеска да се воспостави група за поддршка за Украина за да се координира помошта од земјите-членки на ЕУ и финансиски институции.

Групата ќе биде предводена од комесарот за проширување на ЕУ, Штефан Филе. Примарна задача ќе биде да се боспостави тесна координација со украинските власти за стабилизација на економијата и реформите.

ЕК ќе ја продолжи работата и со Грузија и Молдавија, кои во Јуни треба да потпишат договори за асоцијација со ЕУ.
XS
SM
MD
LG