Достапни линкови

За Ромите, правдата некогаш е најдобар лек


Ромите се едни од најмаргинализираните заедници во многу држави, па и во Македонија. Се соочуваат со многу проблеми -здравствено осигурување, образование, па дури и евидентирање на децата.
Приказна на Фондацијата Отворено општество за дел од Ромите во Македонија и невладините организации кои им помагаат.

XS
SM
MD
LG