Достапни линкови

ЕУ со меѓународен суд во Косово за воени злосторства


ЕУ соопшти дека планира да воспостави меѓународен суд во Косово кој ќе се фокусира на злосторствата кои биле извршени од страна на етничките албански борци за време на војната со Србија. Според извештаите, судот планира да ги испита тврдењата дека етничките албански герили биле вмешани во сериозни воени злосторства во конфликтот 1998-1999 година.
XS
SM
MD
LG