Достапни линкови

Кери: Вашингтон нема неограничено време за Блискиот Исток


Американскиот државен секретар Џон Кери изјави дека Соединетите Држави ќе расмислат дали да продолжат со својата улога во Блиско-источниот мировен процес поради слабиот прогрес во преговорите меѓу израелците и палестинците. Зборувајки денеска во Мароко, Кери изјави дека американските напори во мировниот процес на Блискиот Исток не се безконечни, туку времето на Вашингтон е лимитирано и во зависност од волјата на страните да превземат конструктивни чекори.
XS
SM
MD
LG