Достапни линкови

ОН со предупредување за глобалното затоплување


ОН соопштија дека глобалното затоплување ќе предизвика ново ниво на ризици за човештвото. Во нивниот извештај се предупредува дека радикалните промени на климата кои само што започнале ќе се влошуваат и со тоа ќе се зголемат проблемите на човештвото, како сиромаштијата, болестите, насилството и бегалците.
Од друга страна, според нив, ќе се намалат придобивките од модернизирањето на општеството, како економскиот раст и сл. Во извештајот е предвидено дека највисокото ниво на ризик најпрвин ќе биде кај растенијата и животните.
XS
SM
MD
LG