Достапни линкови

Афера полициско плагијаторство во Хрватска


Комисијата на Високата полициска школа на Хрватска утврди дека Сивио Топлак, шефот на обезбедувањето на хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ, Милан Бркиќ, главниот секретар на ХДЗ и уште десетина студенти од оваа образовна институција имаат плагијат дипломски трудови, поради што им се поништени дипломите.

Хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ денеска изјави дека плагијатство на дипломски трудови е нешто целосно неприфатливо и дека Министерството за внатрешни работи ќе реши за судбината на шефот на неговото обезбедување.
XS
SM
MD
LG