Достапни линкови

Српските партии штеделе во изборната кампања


Најмногу пари потроши СНС
Српските политички партии за време на предизборната кампања, потрошиле трипати помалку пари во споредба со претходните избори во 2012 година, покажа истражувањето на Центарот за слободни избори и демократија.

Најмногу пари 4,5 милиони евра, за изборите што се оддржаа на 16 март, потроши Српската напредна партија.

Претставникот на невладината организација ЦеСид, Бојан Клачар, изјави дека четири петини од трошоците за кампањата биле дадени за реклами, а од нив дури 90 проценти биле за реклами на телевизиите и тоа со национална концесија.
XS
SM
MD
LG