Достапни линкови

ММФ - 14 - 18 милијарди долари за Украина


Николај Георгиев
Меѓународниот Монетарен фонд објави дека е постигнат стенд бај вреден 14 – 18 милијарди евра аранжман со Украина.

Договорот ,постигнат меѓу администрациите, го објави шефот на мисијата за Украина Николај Георгиев, кој додаде дека ММФ ке ослободи и други кредити со тотална вредност од 27 милијарди долари во следниве две години.

Договорот за подршка на реформите на Киев, треба да биде одобрен од Извршниот борд на ММФ.
XS
SM
MD
LG