Достапни линкови

Фич: Македонија со стабилен кредитен рејтинг


Кредитната агенција „Фич“ во најновиот извештај го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на ББ+ стабилен. Во извештајот е нотиран умерениот буџетски дефицит, како и нискиот државен долг. Како што истакнува агенцијата, државниот долг ќе се задржи на умерено ниво од 36 до 37 отсто до 2015 година.
XS
SM
MD
LG