Достапни линкови

Фич го намали кредитниот рејтинг на Русија


Американската агенција Фич денеска го намали кредитниот рејтинг на Русија од стабилен на негативен. Претходно, Стандард и Пурс намали руските кредитни изгледи поради ризиците поврзани со западните санкции против Москва по нејзината анексија на Крим. Сегашниот кредитен рејтинг на Русија е БББ што одговара на земја со среден квалитет на рејтинг, но која може на соодветен начин да ги исполнува своите обврски.
XS
SM
MD
LG