Достапни линкови

Рускиот Совет на федерацијата за анексијата на Крим


Горниот дом на парламентот, денеска треба да го потврди договорот за анексија со кој Крим станува составен дел на Русија. Вчера државната Дума или Долниот дом, со големо мнозинство го потврди договорот за анексија. Украинскот парламентот пак усвои резолуцијата дека Киев нема никогаш да ја признае Руската анексија на укринскиот полуостров. Во резолуцијата се наведува дека Украина никогаш нема да престане да се бори за ослободување на Крим.
XS
SM
MD
LG