Достапни линкови

Филе очекува фер и слободни избори во Македонија


Пристапниот дијалог на високо ниво меѓу Република Македонија и Европската Комисија, ќе продолжи веднаш по одржувањето на изборите во нашата земја, со фокусирање на теми што би биле главни во официјалните преговори за членство во Европската унија.
Во соопштението од кабинетот на Филе посочуваат дека комесарот изразил очекување оти однесувањето на претстојните избори, под новата ревидирана и имплементирана изборна рамка, ќе бидат слободни и фер, и дека сите партии и граѓани ќе се вклучат во зрел политички дискур.
XS
SM
MD
LG