Достапни линкови

Канада : министерот за финансии си поднесе оставка


Канадскиот министер за финансии Џим Флаерти ја објави својата оставка. Флаерти, министер со најдолг стаж во Групата седум водечки индустриски економии во вторникот рече дека тој ќе мусе врати на приватниот бизнис. Флаерти беше министер за финансии на Канада од 2004 година и е заслужен за опоравувањето на земјата од глобалната економска криза по 2008. Флаерти, се вели во соопштението по повод неговото заминување рекол дека дека "нема сомневање дека буџетот на Канада ќе биде избалансиран во 2015 година.
XS
SM
MD
LG