Достапни линкови

Германија: фондот за помош во еврозоната е законски


Германскиот Уставен суд соопшти дека фондот за помош во еврозоната , познат како Европски механизам за стабилизација е законски. Судот реши дека фондот од 700 милијарди евра не го нарушува правото на германскиот Бундестаг да решава за буџетот на земјата. Овој фонд беше креиран во 2012 година и е со цел да им помага на земјите со финансиски тешкотии.
XS
SM
MD
LG