Достапни линкови

Стапката на невработеност во Македонија над 28 насто


илустрација
Во четвртото тримесечје од минатата година активното население во Македонија изнесувало 960.704 лица од кои вработени биле 685.479, а невработени 275.225 лица. Според податоците на Државниот завод за статистика, стапката на активност во овој период е 57,3, стапката на вработеност 40,9, а стапката на невработеност 28,6 насто.
XS
SM
MD
LG