Достапни линкови

ОЕЦД го одложи процесот за приклучување на Русија


Организацијата за економска соработка и развој соопшти дека го одлага процесот за придружување на Русија во оваа организација. Агенциите потсетуваат дека овој потег е дел од притисокот на Западот поради руската интеревенција во украиснкиот полустров Крим. Во изјавата на ОЕЦД се наведува дека нејзините членки се согласиле да ја зацврстат соработака со Украина како поддршка на официјален Киев. ОЕЦД во 2007 години ја покани Русија да стане членка на организацијата.
XS
SM
MD
LG