Достапни линкови

Кинеските сателити открија три пловечки објекти во регионот на исчезнатиот авион


Малезија и Виетнам испраќаат авиони во областа каде што кинески сателити открија три големи пловечки објекти во Јужното Кинеско Море во близина каде што исчезнатиот малезискиот авион ги изгуби контактите пред шест дена. Кина рече дека не може да потврди дека забележаните пловечки објекти од страна на сателити во неделата, се од малезискиот авион . Но сликите ја продолжија потрагата по авионот, која ги вклучува морнариците и воздушни сили на повеќе земји и опфаќа пребарување површина од над 90.000 квадратни километри.
XS
SM
MD
LG