Достапни линкови

Властите на Крим канат посматрачи на ОБСЕ за референдумот


Симферопол, 10.03.2014
Парламентот на Крим му испратил покана на ОБСЕ да го набљудува референдумот во недела за одвојување од Украина и приклучување кон Русија. Воените посматрачи на ОБСЕ неколку пати се обидоа да влезат на Крим, но беа спречени на контролните пунктови од страна на вооружени лица. Многу западни влади веќе соопштија дека нема да го признаат референдумот за одвојување на Крим и оти нема да го прифатат присоединувањето со Русија.
XS
SM
MD
LG