Достапни линкови

Посматрачите на ОБСЕ повторно спречени да влезат на Крим


Влезот на Крим, 07.03.2014
ОБСЕ соопшти дека на неговите воени посматрачи повторно не им бил дозволен влез на Крим. Вооружени лица ги запреле на контролен пункт и не им дозволиле да продолжат кон Крим. Според руското министертво за надворешни работи, посматрачите на ОБСЕ немале официјална покана од властите на Крим. Цивилните и воените посматрачи на ОБСЕ и вчера не успеаја да влезат на Крим.
XS
SM
MD
LG