Достапни линкови

Србија бара седница на Советот за Безбедност на ОН


Алкесандар Вулин
Српската влада побара седница на Советот за Безбедност на Обединетите Нации по најавата за формирање на оружени сили на Косово.

Српската влада смета дека е тоа е спротивно на резолуцијата 1244 на ОН, во која се наведувало дека на Косово не може да постои војска, бидејки е територија под управа на Светската Организација.
XS
SM
MD
LG