Достапни линкови

Сирискиот режим со стратегија на изгладнување


Во извештајот на Советот на Обединетите нации за човекови права, објавен денеска во Женева, се наведува дека силите на сирискиот режим покренале кампања на опсада и на изгладнување на цивилите како дел од нивната воена стратегија. Според извештајот, над 250 илјади луѓе биле без пристап до хуманитарна помош и храна, односно биле принудени или да се предадат или да гладуваат.
XS
SM
MD
LG