Достапни линкови

Предлог закон за нови територии во Русија


Руски пратеници најавија дека планираат да предложат закон во Парламентот со што ќе се овозможи нови територии полесно да и се приклучуваат на руската федерација. Михаил Јемелијанов, лидер на партијата „Само Русија“ изјави дека ваков закон бил неопходен со оглед на непредвидливата ситуација во Украина. Според предлогот, некоја територијата ќе може да се приклучи кон Русија врз основа на референдум или парламентарна одлука.
XS
SM
MD
LG