Достапни линкови

Украина бара гаранција на нејзиниот сувернитет


Украинскиот парламент ги повика Соединетите држави, Британија и Русија да и го гарантираат суверенитетот на земјата. Парламентот побара од Москва да ги запре сите чекори кои би можело да го поткопаат територијалниот интегритет на Украина. Исто така парламентот побара и седница на Советот за безбедност на Обединетите нации за да ја разгледа кризата во земјата.
XS
SM
MD
LG