Достапни линкови

Тврдиот националист Ракиќ е избран за градоначалник на Северна Митровица


Тврдиот националист Горан Ракиќ е избран за градоначалник на Митровица откaко изборната трка значително се одолжи поради убиството на еден кандидат и апсењето на друг. Официјалните прелиминарни резултати покажуваат дека Горан Ракиќ, кандидатот поддржан од Белград , освоил 52,6 . Биле регистрирани повеќе од 28.000 гласачи. Мировниците на НАТО и полицијата на ЕУ ги засилија мерките за безбедност во кој во северниот дел на поделената Митровица во текот на гласањето. Тоа беше четврто гласање во три месеци. Претходните обиди не успеа поради насилство и заплашување.
XS
SM
MD
LG