Достапни линкови

Самит на Г-20 во Австралија


Австралија, која е домаќин на на Г-20 на централните банкари и министри за финансии, во текот на викендов, повика за подобро известување за измените на политиката на централните банки за да се избегнат последици по чувствителните економии. Австралискиот прв благајник Џо Хокеј, рече дека треба да се остане фокусиран на економскиот раст и создавање на нови работни места по кризата во 2008 година. Хокеј предупреди на политиката на „иџзненадувања“ велејќи дека централните банки треб ада даваат подобри известувања за своите политики и з ада се избегнат пазарните турбуленции.
XS
SM
MD
LG