Достапни линкови

Барање за подобрена хуманитарна помош во Сирија


Шефот за хуманитарна помош на Обединетите Нации Валери Амос апелираше до Советот за безбедност да донесе резолуција со која се овозможува достава на хуманитарна помош на терен за милиони жители на Сирија. Амос ги даде забелешките во Њујорк додека Советот разгледува спротиставени резолуции за конфликтот во земјата. Првата резолуција од западните земји која ја подржуваат и арапските земји предлага санкции за официјален Дамаск наспроти втората резолуција од Русија во која не се споменуваат казни.
XS
SM
MD
LG