Достапни линкови

Наскоро и молдавците во ЕУ без визи


Комитетите за правда, граѓански слободи и внатрешни работи на Европскиот Парламент гласаа за укинување на визите за граѓаните на Молдавија.
Целта е да се наградат напорите на Молдавија на патот кон ЕУ.
Се очекува безвизниот режим да стартува на крајот на Мај или на почетокот Јуни оваа година.
XS
SM
MD
LG