Достапни линкови

Разговори на виско ниво меѓу Јужна и Северна Кореа


Јужна и Северна Кореа денеска ги одржаа првите разговори на високо ниво во изминативе седум години. Не се соопштени детали од разговорите кои се одвиваа во Панмунџом на нивната меѓусебна граница. До оваа доаѓа на неколку недели пред најавеното обединување на членови на семејства раздвоени уште од Корејската војна во почетокот на пеесетите години од минатиот век. Северна Кореа деновиве се закани дека ќе ја одлoжи таквата средба поради прелет на еден американски бомбардер на Корејскиот полуостров во минатата недела.
XS
SM
MD
LG