Достапни линкови

Репортери без граници: слободата на медиумите „се побезнадежна“


Репортери без граници состojбата со слободата на информирање во поранешните советски републики ја нарекоа „се побезнадежна секоја година“. Во својот Годишен индекс за слободата на медиумите, беше проценувано нивото на слобода на информирањето во 180 земји. Истражувањето вели дека властите во Русија избрале репресија со усвојувањето на драконски казни а нивниот модел се пренесува и во целиот регион.
XS
SM
MD
LG