Достапни линкови

ОН-Сирија да го забрза отстранувањето на хемиското оружје


Безбедносниот совет на ОН соопшти дека Сирија мора да го забрза отстранувањето на хемиското оружје од земјата и изрази зголемена загриженост за пропуштените рокови. Дамаск не успеа да го запази рокот до 31 декември за отстранување на оружјето, како ни последниот рок кој истече во средата. Руските власти соопштија дека Сирија сака да го продолжи рокот до 30 јуни.
XS
SM
MD
LG