Достапни линкови

Како се финансира кампањата против опозицијата?


Совршено е јасно дека вистинската причина за ваквите реакции на СДСМ не е чинењето на кампањата, туку реалната порака која се испраќа со нејзе, се наведува во реакцијата од ВМРО - ДПМНЕ на денешната прес-конференција на портпаролот на СДСМ, Петре Шилегов. Според ВМРО - ДПМНЕ, сите нивни активности се во согласност со законите.

СДСМ, имено ја повика ВМРО-ДПМНЕ да одговори со кои пари ја финансира кампањата против опозицијата и да и ги достави на јавноста конкретните фактури со кои го плаќа телевизиско време, фактурите за билбордите и за рекламните страници по весниците.

Портпаролот Петре Шилегов повикувајќи се на извештајот од Државниот завод за ревизија од 15 ноември минатата година рече дека за тоа во него нема податоци.
XS
SM
MD
LG