Достапни линкови

Корупцијата е раширена во сите земји членки на ЕУ


Евро-комесарката за внатрешни работи Сесилија Малстром, денеска го објави првиот извештај за корупцијата во земјите членки на Европската Унија. Таа изјави дека се проценува оти поради корупцијата, во Европската Унија годишно се губат околу 120 милијарди евра, што е еднакво на годишниот буџет на Унијата. Корупцијата е присутна во сите 28 земји членки на ЕУ, но во некои е поголема, а во некои пмала, рече Малстром.
XS
SM
MD
LG