Достапни линкови

Марш за затворениците од Болотнаја во Москва


Заврши маршот за ослободување на затвореници кои беа уапсени во 2012 година во Москва. Властите го одобрија денешниот собир во главниот град на Русија а учесниците ги извикуваа имињата на таканаречените затвореници од Болотнаја. Околу 400 лица беа приведени на протестите во Москва на плоштадот Болотнаја на 6 мај 2012 година. Од нив 29 лица беа обвинети, тројца беа осудени а еден учесник беше испратен во психијатриска болница.
XS
SM
MD
LG