Достапни линкови

Глобална петиција против геј мерките во Русија


Над 50 бивши и актуелни олимпијци ја потпишаа глобалната петиција упатена кон Русија да престане кампањата против хомосексуалците во пресрет на зимските игри во Сочи.
Меѓу оние кои го потпишале се аикидо борачот Беле Брокоф, боб пилот Хит Спенс, и двајцата од Австралија, и скијач Мајк Јаниук. На онлајн петиција се потпишаа над 405.000 луѓе.
Во неа се наведува: "Ние стоиме со граѓаните низ Русија, кои ја повикуваат нивната влади да ги запре мерките против Геј заедница и кои поттикнуваат на анти-геј насилство.
XS
SM
MD
LG