Достапни линкови

Мал прогрес на сириските преговори во Женева


Сириската опозиција и владата постигнале мал прогрес на преговорите во Женева. Двете страни се согласиле околу таканаречен женевски документ подржан од ОН договорен од големите сили во средината на 2012 за запирање на борбите и воспоставување транзициона влада.
Како и да е, опозицијата не прифака претседателот Башар ал Асад да биде дел од таа влада додека владата тоа го отфрла.
XS
SM
MD
LG