Достапни линкови

Атина: Конференција на претседателите на комисиите за европски прашања


Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања Хајрула Мисини ќе учествува на Конференцијата на претседателите на комисиите за европски прашања на земјите-членки на ЕУ-КОСАК која ќе се одржува денеска и утре во Атина.
На конференцијата, која се одржува во рамките на грчкото претседателство со Европската унија, министерот за надворешни работи на Грција Евангелос Венизелос ќе ги презентира Програмата и приоритетите на грчкото претседателство со Унијата во следните шест месеци, по што ќе следи дускусија.
XS
SM
MD
LG