Достапни линкови

Ревизија на американското нуклеарно оружје


Американскиот секретар за одбрана Чак Хејгел нареди ревизија на американската програма за нуклеарно оружје за која имаше критики за безбедносни попусти, слаба дисциплина и морал како и други забелешки. Со ревизијата се создава загриженост од Пентагон за безбедноста околу американското нуклеарно оружје и однесувањето на одговорните кои го одржуваат арсеналот.
XS
SM
MD
LG