Достапни линкови

Папата Франциско: Интернетот „дар од Господ“


Папата Франциско
Папата Франциско изјави дека интернетот е „дар од Господ“ што може да им помогне на луѓето од различни културни средини да комуницираат меѓусебно. Сепак римокатоличкиот поглавар додаде дека интеренетот исто така може да ги изолира луѓето доколку преку него собираат информации и мислења кои им ги потврдуваат само нивните идеи. Понтифот во пораката ги повика корисниците на интернет внимателно да ги слушаат идеите на другите и да се обидат да ги сфатат и разберат и нивните ставови.
XS
SM
MD
LG