Достапни линкови

Совет на Европа: Хрватска посилно против корупцијата


Советот на Европа ја повика Хрватска да ги зајакне мерките за борба против перењето пари, на пример со зголемување на бројот на пресуди и со конфискација на илегално стекнат имот, јави МИА од Париз.
Во заклучоците на експертската група „Моневал“ се наведува дека најголемиот дел од случаите на перење пари во Хрватска се од „домашно потекло“.
Главните извори на „валканите“ пари се злоупотребата на власта, даночните затајување и трговијата со наркотици.
XS
SM
MD
LG