Достапни линкови

Прогрес во преговорите за иранскиот нуклеарен договор


Агенциите јавија дека е постигнат прогрес во преговорите за спроведување на нуклеарниот договор меѓу Иран и светските сили во Женева. По дводневните разговори иранскиот министер за надворешни работи Абас Арачи изјави дека ЕУ и иранските официјални претставници нашле солуции за разликите, но дека се потребни дополнителни консултации. Разговорите на експертите на Иран, ЕУ и САД се фокусирани на деталите од договорот постигнат во ноември, според кој треба да се намалат делови од иранската нуклеарна програма во замена за олеснување на некои меѓународни санкции.
XS
SM
MD
LG