Достапни линкови

САД - 30 години затвор за дистрибутер на детска порнографија


Најголемиот дистрибутер на детска порнографија на кого некогаш му се судело во САД, се изјаснил виновен за отварање и водење на меѓународен веб сајт преку кој на клиенти им пласирал видеа и слики на сексуално злоупотребувани деца, соопшти Обвинителството во САД. Обвинетиот Максим Шинкаренко се согласил на казна затвор во траење од 30 години. Тој е екстрадиран во САД во 2012 од Тајланд - каде што бил на одмор, откако официјални лица покренаа масивна истрага, која произлезе од откривањето на веб страната во 2005 година.
XS
SM
MD
LG