Достапни линкови

Сивата економија е најголема во Бугарија


Студентиски протести во Софија
Делот кој отпаѓа на сивата економија меѓу европските држави, најголем е во Бугарија - 31,2 отсто и изнесува 12,8 милијарди евра, покажуваат податоците од истражувањето на консултантската компанија Еј Ти Крни.

Бруто внатрешниот производ на Бугарија изнесува 41,2 милијарди евра.
Во Романија во 2013 година делот на сивата економија изнесувал околу 28,4 отсто од бруто внатрешниот производ во износ од 39, 5 милијарди евра, покажува истражувањето објави денеска романскиот весник „Адевирул“.

Хрватска во сивата економија е на исто ниво како и Романија. Најмалку сива економија има во Швајцарија од 7,1 насто.
XS
SM
MD
LG