Достапни линкови

Бадникување пред Соборниот храм во Скопје


Пред платото на Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ денеска се одржа 22-то традицонално скопско бадникување, што го организира Здружението на граѓани Одбор за прослава на Бадник.
Во обраќањето пред собраните верници г.г.Стефан честитајќи им го празникот, го истакна значењето на Бадник како голем христијански празник, кој веќе 20 столетија ја содржи тајната на богораѓањето, празник од кој, вели, извира постојана радост, поради објавата на Христовото раѓање во Витлеем.
XS
SM
MD
LG