Достапни линкови

Во Бугарија нема хумани услови за бегалците


Земјите од Европската Унија треба да престанат да ги враќаат во Бугарија оние што барале азил, според Даблинското правило, бидејки таму се соочуваат со нехумани услови, соопшти денеска Агенцијата за бегалци на Обединетите Нации во Женева. Според Агенцијата, бугарските власти не им обезбедуваат основни услови за живот. Многу бегалци од трети земји, најмногу сиријци, преку Бугарија, заминале во нокоја друга земја членка на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG