Достапни линкови

Окупирана куќата на Каримова во Женева


Гулнара Каримова
Во Женева група узбекистански дисиденти јa окупираа празната куќа на Гулнара Каримова, ќерка на узбекистански претседател Ислам Каримов.
Видеото кое до Радио Слободна Европа го достави дисидентот Сафар Бекјан покажува слики за кои експертите велат дека се чини дека се важни дела кои треба да се чуваат во Узбекистанскиот државниот музеј.
XS
SM
MD
LG