Достапни линкови

Консултации во Москва за уништувањето на сиријското хемиско оружје


Експерти од Русија, Соединетите Држави, Кина, Сирија и од Организацијата за забрана на хемиското оружје се состануваат денеска во Мсоква на разговори за постапката за уништување на сиријското хемиско оружје. Консултациите се одвиваат зад затворени врати. Хемиското оружје најнапред ќе биде изнесено од Сирија, а потоа ќе биде уништувано на море.
XS
SM
MD
LG