Достапни линкови

ООН одобри испраќање на дополнителни сини шлемови во Јужен Судан


U.S. -- The United Nations Security Council observes a minute of silence upon the news of the death of former South African President Nelson Mandela, at the U.N. headquarters in New York December 5, 2013.
Советот за Безбедност на ОН одобри испраќање на уште 6 илјади сини шлемови во Јужен Судан каде владините сили ги продолжуваат нападите врз бунтовниците кај градот Бор и покрај повиците на Меѓународната заедница за запирање на судирите. Советот за Безбедност едногласно ја усвои резолуцијата со која е зголемен дозволениот број на војници во мисијата на ОН во Јужен Судан од 7 илјади на 12 илјади и шетстотини војници ,а зголемен е и бројот на припадници на полицијата.
XS
SM
MD
LG