Достапни линкови

Продолжен притворот на Мирослав Шиповиќ


Мирослав Шиповиќ
Киривчниот совет на Основниот суд во Скопје му го продолжи притворот на Мирослав Шиповиќ за уште 30 дена. За да може тој да се брани од слобода како гаранција беше понуден стан во вредност од 70.000 евра.
Претседавачот на Советот на општина Центар и уште други 11 лица, од Скопје и Штип се товарат за злоупотреби во работењето, дека со продажба на стари делови избегнале плаќање данок во висина од 17 милиони денари.
XS
SM
MD
LG