Достапни линкови

Ќе се снима Млечниот пат во 3 Д


Денеска стартува европската мисија за снимање и фотографирање на Млечниот пат во три димензии.Европскиот сателит за истражување на ѕвездите ќе биде лансиран од Француска Гвајана. Сателитот ќе креира најпрецизна 3 Де мапа на милијарда ѕвезди во нашата галаксија и во околината. Научниците се надеваат дека ќе бидат откриени и илјадници планети надвор од нашиот соларен систем.
XS
SM
MD
LG